Föreläsningar

Föreläsningar

Du kan som förening eller klubb boka Annika Falkenberg för att komma till er och hålla föreläsning eller kurs. Kursinnehållet anpassas efter önskemål. Kika gärna på förslagen nedan över aktuella teman.

Kvällsföreläsning: Annika visar och berättar tillsammans med sina egna hundar på kvällens valda tema.

Heldag: Under en heldag finns utrymme att varva teori med praktisk workshop där deltagarna får möjlighet att arbeta med sina egna hundar.

Exempel på populära teman

  • Friskvårdsmassage – Bli expert på din egen hund
  • Rörelseanalys/Grundträning/Träningsplanering
  • Hund i rörelse – Kvällsföreläsning
  • Hoppteknik
  • Valp och unghund – Friskvård för framtiden

Kontakta Hundverksta´n för aktuell information och hjälp att forma din kurs eller föreläsning på bästa sätt!

Exempel på inbjudan till föreläsningskväll på temat ”Hund i rörelse”:

Hund i rörelse

Genom att göra en enkel rörelseanalys kan man se vilka delar i hundens rörelsebank som man vill arbeta med att förbättra eller förändra. Med detta som utgångsläge kan man sedan lägga upp en individuell plan för sin grundträning.

En god hjälp på vägen är att ha verktygslådan packad med bra grundövningar som bygger på hundens naturliga rörelser. Genom att presentera olika övningar för din hund kan du snabbt se vilka rörelser den redan är bra på att utföra och vilka den har svårare för. Då kan du lägga en planering utifrån detta och stärka de delar som behövs.

All fysträning har till syfte att minska skaderisker, öka möjligheten till goda tävlings- och träningsresultat eller att ge hunden att sunt och hälsosamt liv om man inte valt att tävla med sin hund utan är aktiv på annat sätt.

Med rätt nycklar och bra verktyg är detta både möjligt och hyfsat enkelt att uppnå. Genom att öka kunskapen om hur rörelser fungerar och sätts samman, vilka mekanismer som styr hundens val av rörelser och till det lägga en förståelse för hur du vill att min hund ska röra sig för att nå sin bästa potential blir fysträningen effektiv och rolig på samma gång.

Välkommen till föreläsning med Annika Falkenberg!

Kategorier

Produkter